* Poziția Saffron și Brandient asupra licitației pentru brandul turistic românesc

Echipa de specialisti in branding si cercetare de piata condusa de Wally Olins si formata din Saffron Brand Consultants, Brandient Consult si Acacia Avenue, a decis sa nu mai conteste anuntul final al Ministerului Turismului privind castigarea licitatiei pentru Brandul Turistic al Romaniei.

Aneta Bogdan, reprezentantul oficial al asocierii:
„Noi am oferit probabil cea mai buna echipa de branding care ar fi putut fi asamblata pentru acest proiect: legendarul Wally Olins este fara indoiala inventator, practician de elita si carturar al brandingului modern si al brandingului de natiune, iar Brandient este liderul de valoare si reputatie al consultantei de brand in Romania.
Pentru specialistii in branding si cercetare, este evident ca pretul cu care s-a castigat licitatia este nejustificat de mic, in raport cu complexitatea si competentele necesare, dar atata timp cat acest lucru nu este un impediment pentru autoritatea contractanta, nici o contestatie nu poate schimba situatia. Premisa gresita a criteriului ‘pretul cel mai mic’ — atunci cand nu se cumpara creioane ci se cauta «companii de prim rang, specialisti de brand cu reputatie» — a fost amplificata de acceptarea in faza finala a unor firme care nu sunt specializate in branding, contrar documentatiei, caietului de sarcini si PR-ului sustinut de Ministerul Turismului si de consultantul IAA Romania. In acest fel, orice aparenta economie de buget nu poate fi decat iluzorie.
Wally Olins ramane un prieten al Romaniei, iar Brandient va continua sa creeze si sa revigoreze branduri romanesti, de la liderii pietelor antreprenoriale la institutii de anvergura nationala cum ar fi TVR si CEC Bank, asa cum a facut-o in ultimii 7 ani. Si oricand, sub auspicii mai favorabile, vom raspunde daca este nevoie de noi.”
Aneta Bogdan, MBA Chartered Marketer, Managing Partner Brandient.

Brandient este compania dedicata consultantei in strategie, design si valoare de brand si se ocupa, prin excelenta, de crearea si cultivarea brandurilor sub semnul valorii™. Brandient furnizeaza servicii integrate de consultanta in marketing si branding, servicii creative de identitate verbala si vizuala, design de ambalaj, comunicare de brand, servicii de brand engagement etc. Avand reputatia unei echipe de specialisti cu experienta remarcabila in management, marketing, design si comunicare, Brandient este specializata in crearea si revitalizarea unor proiecte de mare anvergura, printre care: rebrandingul CEC Bank, rebrandingul Domo, al grupului farmaceutic Europharm, al TVR, al Societatii Nationale de Radiocomunicatii Radiocom, al lantului de retail Flanco, al lantului de retail Dedeman, al companiilor Astral, Albalact, Novensys, Smartree, Fabryo, Ceramica Iasi, Nemo Express, Akta, Patria Credit etc., precum si crearea brandurilor Fulga, Credisson, Fonomat, Tuca si Asociatii, Qualians, Verida, Zuzu, QFort, Fragedo, EllaBella, Papane, Cuculand etc. Mai multe informatii pe websiteul companiei (www.brandient.com).

Daca ti-a placut acest articol poti sa lasi un comentariu sau sa subscrii la acest blog, iar viitoarele articole vor fi trimise catre "feed reader"-ul tau.

Comentarii

Nici un comentariu.

Lasa un comentariu

(necesar)

(nu va fi facut public)(necesar)